Veelzijdig bedrijf

De Huppe is een kleinschalig, zelfstandig en agrarisch leerwerkbedrijf, bestaande uit de zorgboerderij, kaasboerderij, houtwerkplaats en een pluk- en groentetuin. Daarnaast hebben wij een Landwinkel waar u terecht kunt voor ambachtelijke streek- en boerderijproducten.

Laat u verrassen door onze heerlijke en zelfgemaakte Boerenkazen, ambachtelijke streekproducten, boerendelicatessen of een origineel cadeaupakket. De Huppe is een ideaal start- en eindpunt voor een wandel-/fietstocht. U kunt één of twee uurtjes Klootschieten door het prachtige landschap langs de IJssel. van Woensdag tot en met Zaterdag tussen 11 uur en 17 uur  kunt u op ons terras of in de Silo, genieten van een kopje EchtKoffie, thee of vruchtensapje uit de Landwinkel met wat lekkers erbij.

U bent van harte welkom!

De witte boerderij naast de zorg- en kaasboerderij en de Landwinkel heet al jaren "De Huppe". Mogelijk dat deze naam afkomstig is van het woord hop of hoppen, een prachtige broedvogel die vroeger in deze omgeving voorkwam.
Ons bedrijf is gelegen in stadsdeel Zwolle-Zuid waar de wijken Schelle en Oldeneel een betoverend en uniek natuurgebied langs de IJssel vormen, het buurtschap IJsselzone Zwolle.

Buurtschap IJsselzone

De Huppe ligt in Buurtschap IJsselzone, een plattelandsgebied tussen Zwolle en IJssel. De stroom is ongeveer 700 hectare groot en vormt een oase van rust, te midden van de hectiek van de stad. De uiterwaarden is op veel plaatsen nog ongerept rivierlandschap. Door het overstromen van het gebied profiteren veel speciale plant- en diersoorten hiervan.

Kom gerust eens langs voor een bezoek aan ons prachtig gelegen boerderij en veelzijdig bedrijf!

Kom proeven, kom beleven!

luchtfoto 4

Tijdelijke verruiming openingstijden van onze Landwinkel.

Onze boeren “supermarkt” is tot 6 april 2020 ruimer open om zo meer klanten verspreid over de dagen te kunnen bedienen. De leerwerkboerderij moet noodgedwongen na genoeg dicht en we begeleiden meerdere van onze deelnemers op afstand. Echter de klanten van de Landwinkel moeten natuurlijk wel kunnen blijven eten. We hebben er voor gekozen om…

Lees verder

Boerderij De Huppe wordt uitgebreid!

Boek nu een authentiek, landelijk gelegen en toch luxe voorziening voor jouw vergadering of workshop! Vanaf 1 maart 2020 verwelkomen we je in onze prachtig omgebouwde silo. Alles kan door ons op maat verzorgd worden, voor elk budget. • Het beschikt over professionele audio en beamer. • Geschikt voor kleine tot middelgrote groepen tot circa…

Lees verder

Graskaasdag met moederdagmarkt op 11 mei 2019

Op 11 mei 2019 is er op De Huppe een Moederdagmarkt. Ook wordt dan de eerste biologische graskaas van 2019 gepresenteerd. Graskaas wordt gemaakt van de melk van het eerste lentegras dat de koeien buiten hebben gegeten. Op de kleine, gezellige Moederdagmarkt staan kraampjes met leuke cadeauartikelen zoals kleding, kaarsen, smelles, sieraden, woonaccessoires, tassen, haarartikelen…

Lees verder