Pluk- en moestuin

Groeien en jezelf zijn

moestuin aardappelen

Moestuin

Heerlijk geurende lathyrus en felgekleurde zinnia's. Grote knofloken en piepkleine viooltjes. Een bloeiende tuin is een beleving op zich en in die van De Huppe vind je bloemen, planten en kruiden die minder vanzelfsprekend zijn.

Uit de moestuin komen verschillende soorten fruit en groente die worden gebruikt voor het koken met de deelnemers en de verkoop in de Landwinkel. Er worden aardbeien, frambozen, bessen, bramen verbouwd. Maar ook komkommers, preien, tomaten, uien en knoflook liggen regelmatig in de winkel.

Sommige gewassen worden gebruikt om andere producten mee te maken. Zo worden de frambozen gebruikt door de eigen gemaakte frambozenkoeken, de knoflook wordt omgetoverd tot Zwolse aioli en de hop wordt gebruikt door Axesbier om bier mee te maken. Op deze manier wordt er op een duurzame en biologische wijze gebruik gemaakt van wat de grond ons te bieden heeft.

Pluktuin

In de pluktuin kweken we op biologische wijze. Dit betekent dat wij geen kunstmest en chemische middelen gebruiken. Deelnemers van het leerwerkbedrijf helpen waar mogelijk met verschillende werkzaamheden.

Eetbare bloemen
In de zomermaanden mag je zelf bloemen plukken. Voor een uniek boeket óf voor een bijzonder element op tafel. Want je vindt in de pluktuin regelmatig eetbare bloemen en kruiden. Mooi en lekker in een salade, als decoratie op een taart of in een drankje. Of maak eens een heerlijke kruiden- of bloemenboter. In de wintermaanden zijn er bosjes droogbloemen te koop in de Landwinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

IMG_7838

Bloemenbon

Voor de pluktuin zijn er bloemenbonnen verkrijgbaar. Hiermee kun je één of drie keer een bos bloemen plukken in de pluktuin. Een fleurig cadeautje of handig als je zelf regelmatig kleurrijke bloemen op tafel wilt zetten.