(H)eerlijk verbouwen

Met de deelnemers van ons leerwerkbedrijf wordt ieder voorjaar weer een start gemaakt met het verbouwen van diverse groenten, kruiden en bloemen. Ook deze gewassen verbouwen wij zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Wel zo (h)eerlijk!
U kunt denken aan sla, bonen, courgettes, pompoenen, aardappelen, rode bessen, aardbeien en bloemen en hopelijk dit jaar ook de eerste vruchten van onze nieuwe appel- en perenbomen.

Aardappels voor fijnproevers

Het idee was er spontaan in het voorjaar van 2015. Op kleine schaal teelde Peter Sips in zijn moestuin van 100 m2 bij de biologische tuiniersvereniging Oldeneel al langer verschillende bijzondere aardappelrassen. Alfons pakte het op De Huppe wat groter aan: een 1/2 hectare vol met een heerlijk Hollands ras.

Laten we samen eens wat proberen! En dat hebben ze geweten. Soorten en plantafstand uitzoeken, ploegen, poten, onkruid wieden, aanaarden, nog meer onkruid wieden, overtollig water afvoeren, loof trekken, rooien, greppels graven, rapen, controleren, keren en sorteren. Maar de vele tijd en energie die ze er in hebben gestoken was het meer dan waard.
Aardappels geteeld zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of wat dan ook. Alleen verwend met bloed, zweet, tranen, zon en (soms te veel) regen.

Niet zomaar aardappelen dus, maar aardappelen met een verhaal. Van ons voor fijnproevers. Wij zijn er trots op.

(H)eerlijk, puur natuur.