Over ons

De Huppe sinds 1998

IMG_7934
Rabo & Co - De Huppe © Fotografie: Martin Hogeboom

Geschiedenis

Boerderij De Huppe bestaat sinds 1998 en is gelegen in stadsdeel Zwolle-Zuid waar de wijken Schelle en Oldeneel een betoverend en uniek natuurgebied langs de IJssel vormen, het buurtschap IJsselzone Zwolle. De uiterwaarden zijn op veel plaatsen nog ongerept rivierlandschap.

De naastgelegen witte boerderij heet al veel langer "De Huppe". Mogelijk dat deze naam afkomstig is van het woord hop of hoppen, een prachtige broedvogel die vroeger in deze omgeving voorkwam.

In de begin jaren lag de focus met name op het kaasmaken en kleinschalige verkoop van producten. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot een leerwerkboerderij, waarbij zorgdeelnemers uiteenlopende taken en activiteiten ontplooien. Kleinschaligheid in een groots concept.

Beleef boerderij De Huppe

Of je nu klant, bezoeker, deelnemer of medewerker bent, bij De Huppe mag iedereen zichzelf zijn. De boerderij biedt een inspirerende en veilige omgeving, midden in het groen. Op het erf zijn diverse mogelijkheden om te leren en te groeien. Daarbij wordt op een duurzame en eerlijke manier aandacht besteed aan elkaar en de omgeving. Mensen motiveren en met elkaar verbinden om samen te werken aan persoonlijke en maatschappelijke doelen. De producten die op De Huppe gemaakt en verkocht worden zijn van hoge kwaliteit en degelijkheid. Dat maakt het verhaal van De Huppe doortastend en geloofwaardig. Puur natuurlijk.

Biologisch

De producten van het erf zijn allemaal biologisch. Proef en beleef de pure smaak van de natuur.

Biologische landbouw is een landbouwvorm die nadrukkelijk rekening houdt met milieueffecten en dierenwelzijn. De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Dieren krijgen meer ruimte en kunnen hun natuurlijk gedrag vertonen. Dat vindt De Huppe heel logisch.