Pluktuin 


Mooie start
Sinds het voorjaar van 2015 heeft De Huppe ook een prachtige Pluktuin. Hier kweken wij op biologische wijze een grote variatie aan bloemen en kruiden. Dit betekent dat wij geen kunstmest en chemische middelen gebruiken. Deelnemers van het leerwerkbedrijf helpen waar mogelijk met verschillende werkzaamheden.


Zelf plukken
In de zomermaanden kunt u zelf naar hartenlust uw bloemen plukken en een boeket samenstellen in onze Pluktuin. U kunt kiezen uit een grote variatie aan bloemen. Bekende soorten als zonnebloemen en dahlia's, maar ook veel soorten die u niet zo snel in een bloemenwinkel tegen zult komen. Zoals heerlijk geurende lathyrus of felgekleurde zinnia's, reusachtige artisjokken of piepkleine viooltjes.

Daarnaast hebben we ook verschillende eetbare bloemen en kruiden. Mooi en lekker in een salade, als decoratie op een taart, in een drankje. Of maakt u eens een heerlijke kruiden- of bloemenboter.....

Wat heerlijk om in het zonnetje te lopen of te zitten tussen al die prachtige bloemen, kleuren en geuren. Wat een genot!

 

Groentetuin


(H)eerlijk verbouwen
Met de deelnemers van ons leerwerkbedrijf wordt ieder voorjaar weer een start gemaakt met het verbouwen van diverse groenten en fruit. Ook deze gewassen verbouwen wij zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Wel zo (h)eerlijk!
U kunt denken aan sla, bonen, courgettes, pompoenen, aardappelen, rode bessen, aardbeien en hopelijk dit jaar ook de eerste vruchten van onze nieuwe appel- en perenbomen.


Aardappels voor fijnproevers
Het idee was er spontaan in het voorjaar van 2015. Op kleine schaal teelde Peter Sips in zijn moestuin van 100 m2 bij de biologische tuiniersvereniging Oldeneel al langer verschillende bijzondere aardappelrassen. Alfons pakte het op De Huppe wat groter aan: een 1/2 hectare vol met een heerlijk Hollands ras.

Laten we samen eens wat proberen! En dat hebben ze geweten. Soorten en plantafstand uitzoeken, ploegen, poten, onkruid wieden, aanaarden, nog meer onkruid wieden, overtollig water afvoeren, loof trekken, rooien, greppels graven, rapen, controleren, keren en sorteren. Maar de vele tijd en energie die ze er in hebben gestoken was het meer dan waard.
Aardappels geteeld zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of wat dan ook. Alleen verwend met bloed, zweet, tranen, zon en (soms te veel) regen.

Niet zomaar aardappelen dus, maar aardappelen met een verhaal. Van ons voor fijnproevers. Wij zijn er trots op.

(H)eerlijk, puur natuur. 


 


 

 

 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.